Σελίδες: [1] 2 3
|
 |
|
Αποστολέας
|
Συζ�τηση: Αγαπημένα Ελληνικα Ροκ Συγκροτ�ματα.... (Αναγνώστηκε 349 φορές)
|
O_Xamenos
|
για πείτε παιδάκια...ποια ελληνικά ροκ συγκροτ�ματα σας αρέσουν???
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν πειράζει που δεν σου 'ρθε η ζαριά τζογάρισες στο όνειρο και είσαι έτοιμος για όλα το λέει και ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά ο χαμένος τα παίρνει όλα
|
|
|
vasilis
|
ego tha sou apantousa poioi ellines kallitexnes einai oi agapimenoi mou
o giannis aggelakas katexei mia apo tis pio xexoristes theseis,opos kai o b.d.foxmoor ton active member,o xaris katsimixas,o basilis papakonstantinou,thanos anestopoulos,o alkinoos ioannidis kai kapoioi alloi pou aplos mou diafeugoun tora
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
O_Xamenos
|
επειδ� �ξερα πως θα π�γαινε κάπως έτσι η κουβέντα γι αυτό �θελα να είμαι πιο συγκεκριμένος και να μείνω μόνο στα συγκροτ�ματα αλλα και πάλι ΟΚ 
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν πειράζει που δεν σου 'ρθε η ζαριά τζογάρισες στο όνειρο και είσαι έτοιμος για όλα το λέει και ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά ο χαμένος τα παίρνει όλα
|
|
|
CrazyWater
|
τα κρινα με ταρακουνησαν με την απωλεια αναπαντεχα κι ολας..μετα ομως και τις καρδιες να μην πω τι κανανε γιατι θα το κοψει ο admin.. ο τελευταιος δε δισκος?ασχολιαστος,αδιαφορος, ανυπαρκτος. κριμα παντως..αν δεν κλεβαν τοσο πολυ και αν ο Θανος εκοβε λιγο τα ξυδια και την μαλακινση στον εγκεφαλο θα μπορουσαν να κανουν σπουδαια πραγματα αν και τωρα ειναι αργα...
μ'αρεσε πολυ το καινουριο του σαδικη (ο γλυκος μου κλοουν που λατρευω)ελπιζω να μη με παρεξηγησει το λεω με αγαπη..
επισης πολυ καλη δουλεια του Παυλιδη.εχει δικο του τροπο και αυτο μ'αρεσει..
παντως το ελληνικο ροκ νοσει και κατι πρεπει να γινει για να ενεργοποιηθει λιγο η κατασταση.. ο κοσμος διψαει (σαν ψαρι στο βυθο) και αυτο φαινεται στις συναυλιες του αγγελακα.. η Θεσσαλονικη που καποτε ηταν γεματη νεα γκρουπακια τωρα ειναι γεματη μπουζουκια και κανουμε και εξαγωγη στην Αθηνα.. εκει καταντησαμε..
by the way μεσιε χαμενε δεν υπαρχουν ελληνικα ροκ συγκροτηματα πλεον παρα μεμονομενες δουλειες.. οποτε η ερωτηση σου δεν νομιζω να βρει ανταποκριση ετσι οπως την θετεις (χωρις παρεξηγηση..)
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Quod me nutrit me destruit..
σκοτεινη και παραξενη αυτη η εποχη..σιωπηλη μουσικη, ηχηρη μοναξια...
|
|
|
fonis
|
δυστιχως το ελληνικο ροκ μετα το2000 νοσει και οσο παει πεφτει πιο χαμηλα ασε που δε βλεπουμε και κατι καινουργιο διαφορετικο συνεχεια αποδειναμονεται μετα το τελος των τρυπων,τα ξυλινα σπαθια μωρα στη φωτια πυξ λαξ. Αλλους που το γυρισαν στο πιο φλωρικο -εμπορικο''συγχρονο'' ροκ.παμε απο το κακο στο χυροτερο  μας πυροβολουν με λαικομπουζουκοτραγουδα ποπ και αλλους ορους για να μας πλασαρουν οτι τους βολευει.και τα κρινα και ο τελευτεος των μπλε απλα καμια σχεση με τους προηγουμενους,και καπια αλλα συγγροτηματα που απλα μετα απο λιγο χαθηκαν.ισως να φταιει και η μοδα που εχει αλλαξει λιγο στο πιο εμπορικοισως και οι ετεριες που ριχνουν πορτα στα νεα ροκ συγγροτηματα(βλεπετε ο περικλης και η καλομηρα πουλανε περισσοτερο απο ενα νεο και αγνωστο συγγροτημα )αρα κλεινουν οι πορτες. ποσα καινουργια σηγγροτηματα εχουν βγει τα τελευταια χρονια ελαχιστα και οσοι βγαζουν ενα τιμιο δισκο μετα πολλων βασανων οι αιτεριες δεν το προωθουν οπως θα επρεπε αλλωστε αν κοιταει καποιος τηλεοραση ολο λαικοι δισκοι προβαλονται ουτε ενας ροκ. μεσα σε αυτο τον πολεμο εναντι στη ροκ μουσικοι ειναι και μερικοι που αντιστεκονται και κρατανε τουλαχιστων τα προσχηματα ο γιαννης, ο παπακωνσταντινου, ο παυλιδης ο τσακνηςκαι μερικοι αλλοι προσπαθουν.ποσοι ροκ δισκοι γινονται χρυσοι  παλια γυρο στο96 οι τρυπες εκαναν χρυσο τις 2 πρωτες μερες κυκλοφοριας το κεφαλι γεματο χρυσαφι τα ξυλινα τα υπογεια ρευματα magic de spell εκαναν μεγαλες πωλησεις τωρα στο 2006 στασιμοτητα μαλλον ηταν σα μια γριπη το95 ηταν στο φουλ και δυστιψως σημερα περασε ας ελπισουμε πως θα υποτροπιασει....  να πηγαινουμε στο δισκοπωλειο και να μην ξερουμε τη θα προτοαγορασουμε οπως παλια οχι οπως τωρα που οι ροκ δισκοι ειναι μετρημενοι στα δαχτυλα του ενος χεριου υπομονη παιδια!!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Ο παράδεισος μου 'πεφτε πάντα λιγάκι στενός. Θέλω μια κόλαση στα μέτρα μου" Συγγνώμη που οι λέξεις �ταν λέξεις και δεν �ταν σφαίρες κραυγές γλάρων � παιδικές μελωδίες" ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΣΑΣ ΠΙΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΟΛΟΓΛΥΚΙΑ ΘΛΙΨΗ!!!
|
|
|
O_Xamenos
|
υπάρχουν συγκροτ�ματα...βέβαια δεν είναι τόσο γνωστα...Γυμνά Καλώδια ας πούμε..� οι Κέρινοι Και Ρει....
καλά λοιπόν παραδίνομαι....κάντε το αγαπημένοι καλλιτέχνες γενικότερα...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
nikolis varkaris
|
Vasika pote den ithela na akouo pragmata pou diafimizei o Atlantis epomenos ta sygkrotimata pou anaferei o xamenos mallon den me enthousiazoun.Ososn afora tin katastasi tou ellinofonou rock simera ,mallon tin periegrapsan oi proigoymenoi arketa kala.An eksairesoume ta krina(pou gia mena paramenoun korifi,an eksaireseis ton teleytaio disko), tous lost bodies k tous xerouveim de mporo na po oti exo akousei kati aksiologo tora teleytaia.K oi xasma einai arketa kaloi alla polu punk.Exei akousei kaneis motivo 4 na mou pei ti gnomi tou?To teleytaio apo ta mora sti fotia leei tpt? Apo agapimenous kallitexnes PROSKYNO thanasi k sokrati k exo se idiaiteri ektimi to loudoviko. Ayta
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
fonis
|
γαϊδούρι... Αυτό το συμπαθές τετράποδο με τα μεγάλα αυτιά και το μελαγχολικό βλέμμα θα μπορούσε να γίνει το ανεπίσημο έμβλημα της σκην�ς του αποκαλούμενου ελληνικού ροκ. Γιατί απαιτεί γαϊδουριν� υπομον� και αντοχ� η προσπάθεια να σταθεί κάποιος μουσικός και να δημιουργ�σει με επιτυχία στο εντελώς αφιλόξενο περιβάλλον που λέγεται ελληνικ� "ροκ" σκην� (δεν μ' αρέσει ο όρος, αλλά πρέπει να συννενοηθούμε με κάποιο τρόπο!). Ένα περιβάλλον οικονομικ�ς και διανοητικ�ς μιζέριας, και, το χειρότερο για ένα μουσικό, αδιαφορίας. Και όταν μιλάμε για επιτυχία δεν την εννοούμε με τα μέτρα και τα σταθμά ενός νεογιάπι που την μετράει σε ίππους μηχαν�ς, αξία κοστουμιού και μάρκα κινητού. Επιτυχία στην ελληνικ� σκην� έφτασε να είναι το να καταφέρεις να βγάλεις 2 δίσκους. Ο δε βιοπορισμός από τη μουσικ� �ταν πάντα μια χίμαιρα για τους Έλληνες μουσικούς. Το ελληνόφωνο ροκ είναι μια υπόθεση πολύ μπερδεμένη. Δυστυχώς ο πληθυσμός της χώρας μας, η ανύπαρκτη ροκ προϊστορία μας, ο επανειλημμένος βιασμός του όρου ροκ (από τον Κωστόπουλο μέχρι το… Λαλιώτη), η απέχθεια που έτρεφαν γι'αυτό οι εγχώριοι δισκογράφοι (λιγότερο) και διαφημιστές (περισσότερο) και διάφορες άλλες κοινωνικοπολιτικές συγκυρίες άφησαν τη φ�μη του ελληνόφωνου ροκ να εξελιχθεί σε ένα φάντασμα που γενν�θηκε γερασμένο και κινείται ανάμεσα στις "άγριες" στιγμές του Fame Story live, τον Π.Σ. των γκραφίτι, την παθολογικ� αρτηριοσκλ�ρυνση του Τσακν�, το Βασίλη κι αυτούς που ζούνε για να τον ακούνε, το Λιωμένο Παγωτό των Σπαθιών, τη μαλλούρα του Γιοκαρίνη, τις διαλύσεις-επανασυνδέσεις των Πυξ Λαξ και την αυθεντικ� δύναμη του Αγγελάκα. Ό,τι του λαλεί του Λωλοπεταλ�, δηλαδ�.
Εν Πλω Σαν αστέρι που έπεσε και χάθηκε. Ήρθε κεραυνός εν αιθρία, μας π�ρε την ψυχ�, και έσβησε σαν πυροτέχνημα, αφ�νοντάς μας μερικούς από τους καλύτερους στίχους που έχουν γραφτεί στα ελληνικά και κάποια τραγούδια που σημάδεψαν ανεξίτηλα όποιους τα κατάλαβαν. Υποθέτω ότι ανάλογη βαρύτητα έχουν για κάποιους 20-30 χρόνια μεγαλύτερους από μένα ο Χατζιδάκις, ο Θεοδωράκης και ο Τσιτσάνης. Μαζί.
2. Τρύπες Η πρώτη φορά που ακούγοντας ελληνικό ροκ δίσκο ένιωσα ότι το ελληνικό ροκ είναι ισάξιο κομμάτι του πραγματικού κόσμου (ολόκληρου) και του παρόντος χρόνου, και όχι μια χαριτωμένη ιδιαιτερότητα που χρ�ζει ειδικ�ς μεταχείρισης. Μακράν ένας από τους δύο καλύτερους ελληνόφωνους ανεπιφύλακτα ροκ δίσκους της ιστορίας, μαζί με τον παραπάνω. Ο ιδρώτας και η χυμένη μπύρα στη Σελ�νη και στο Λούκυ Λουκ ακόμη είναι στα ρουθούνια μου όποτε το ακούω.
τα παραπανω ειναι σχολια που βρηκα στο ιντερνετ σχετικα με τη ροκ μουσικη και τα συγγροτηματα που εν μετη εμενα πρωσοπικα με καλυπτουν.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Ο παράδεισος μου 'πεφτε πάντα λιγάκι στενός. Θέλω μια κόλαση στα μέτρα μου" Συγγνώμη που οι λέξεις �ταν λέξεις και δεν �ταν σφαίρες κραυγές γλάρων � παιδικές μελωδίες" ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΣΑΣ ΠΙΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΟΛΟΓΛΥΚΙΑ ΘΛΙΨΗ!!!
|
|
|
O_Xamenos
|
Για εμένα ένα από τα καλύτερα συγκροτ�ματα είναι και τα Μωρά στην Φωτιά...Η τελευταία τους δουλεία είναι φοβερ�... Με είχαν συγκλονίσει όταν γυμνασιόπαιδο ακόμα έπεσε το πρώτο τους δισκάκι στα χέρια μου μαζί με ένα περιοδικό που είχα πάρει... Vasika pote den ithela na akouo pragmata pou diafimizei o Atlantis epomenos ta sygkrotimata pou anaferei o xamenos mallon den me enthousiazoun δηλαδ� δεν τα έχεις ακούσει και δεν σε ενθουσιάζουν???
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
CrazyWater
|
λοιπον αγαπητε χαμενε..ειπες υπαρχουν συγκροτηματα που δεν ειναι τοσο γνωστα... νομιζω οτι οσοι ακουνε ροκ και τα παρακλαδια της δεν ακουνε το "σουξε" της εποχης.. αν κατι ειναι καλο πιστεψε με φτανει στα αυτια ολων εμας που ψαχνομαστε μετα μανιας για κατι αξιολογο..οσο για τα συγκροτηματα που ανεφερες,ουδεν σχολιον μιας και δεν μου καναν κλικ και αρα τους προσπερναω.. σειρα εχει ο fonis που θα τον παρακαλουσα να αποσυρει απο την λιστα του ροκ τους πυξ λαξ και σαν επιχειρημα θα πω την απιστευτη ατακα που ειπε ο Αγγελακας σε καποια συνεντευξη του και με βρισκει απολυτα συμφωνη,οτι "ειναι ο προθαλαμος των μπουζουκιων και ο θανατος του ελληνικου ροκ".. τωρα για τα κρινα ας ειμαστε ρεαλιστες..χασανε την κορυφη προ πολλου τουλαχιστον οσο αφορα την προσωπικη μου αποψη και τις απαιτησεις που εχω εγω απο ενα συγκροτημα.για μενα δεν εχει νοημα να βγαλεις ενα δισκο χειροτερο απο τον προηγουμενο αλλιως καλυτερα να μη τον βγαλεις καθολου.η ψυχη του group που για μενα ειναι ο Θανος περα τα οσα προβληματα συμπεριφορας διαθετει που βεβαια κανουν ζημια και στους υπολοιπους,ειναι ο μονος που μπορει να γραψει..ο παντελης κλεβει ασυστολα τους ποιητες η' μιμητε δυστηχως χωρις επιτυχια μιας και τον περνουμε χαμπαρι..ασε που αμα κοψουν το ποτο ειναι ανικανοι να γραψουν ακομα και την αλφαβητα... οι μονοι δισκοι που ηταν αξιολογοτατοι και αφησαν ιστορια στο ροκ ηταν πρωτα απο ολα η "απωλεια" και μετα οι "καρδιες" και τελος το μικρο τους το "ειναι που ολα ηρθαν αργα"..και πες μου τωρα το ορχηστρικο τους απο το μικρο το "ενας τροπος να πεις αντιο" τι σχεση μπορει να εχει με τα καινουρια??? θανασης...μετα την Αγρυπνια δεν ξερω τι θα επρεπε να βγαλει..παντως οτιδηποτε λιγοτερο δεν θα το δεχτω..βεβαια χωρις λαικεδελικα τα πραγματα ειναι σκουρα..στο τελευταιο live στη μονη Λαζαριστων μου ελειπε αφανταστα ο Μπαμπης.ηταν απογοητευτικο αυτο που ακουσα,ισως το χειροτερο live του θαναση. οσο για τον Μαλαμα..τα ιδια και τα ιδια και τα ιδια και τα γιδια. για τον Λουδοβικο μπες στο forum της Ν.Δ στο link "Νατασα" και σχολιαστε το μαζι. δεν ακουω ουτε για πλακα.δεν μου αρεσει καθολου προσωπικα. αλλα ολα αυτα ειναι γουστα του καθενος και δεν κρινω κανεναν. ειναι απλα οτι πιστευω εγω. επισης καποιοι αξιοι αναφορας καλλιτεχνες που ξεχασα να πω πριν θεωρω και τους:Κων/νο Β.,τον Β.Γκουνταρούλη αλλα και καποιοι παλιοτεροι δισκοι οπου εχουν στοιχειωσει στο στερεοφωνικο μου ειναι οι Εν Πλω, Metro Decay και Horror Vacui. η μηπως να θυμηθουμε και την παλαι ποτε Θεσσαλονικιωτικη Punk Rock σκηνη με ονοματα οπως Πισσα και πουπουλα,Εκτος ελεγχου,Γκουλαγκ,Γκροβερ, Βανδαλουπ κλπ κλπ κλπ... ασχετο αλλα ριξτε μια ματια στους Locomondo το πρωτο ελληνικο regge συγκροτημα που παρουσιαζει ενδιαφερον. Τελος δεν θα ηθελα να αναφερθω μονο σε συγκροτηματα αλλα και σε καποιες δισκογραφικες εταιριες που με εχουν εντυπωσιασει αρκετα τωρα αλλα και στο παρελθον. Εν αρχη ην η Creep records η Wipe out σε ενα ικανοποιητικο σημειο η Fifth dimention που αποδειξε οτι δεν ειναι μονο η Αθηνα και η Θεσσαλονικη.. καποιες περιπτωσεις απο την Lazy dog η Studio II λογω Closer κυριως και φυσικα δεν μπορω να μεινω αμετοχη στη σημερινη προσπαθεια που κανει η Poeta Negra που μονο αξιολογα πραγματα παρουσιαζει και ελπιζω να συνεχισει ετσι.
Τελος να πω απλα οτι τα αγγλοφωνα συγκροτηματα με αξιολογες δουλειες ειναι πολυ περισσοτερα απο τα ελληνοφωνα..(δυστηχως η' ευτυχως) τελικα τωρα που το σκεφτομαι η ελληνικη σκηνη μας εχει δωσει παρα πολλα πραγματα απλα εμεις ειμασταν παρα πολλοι "λιγοι"συγνωμη για το γραμμα αλλα οτι θυμαμαι χαιρομαι 
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Quod me nutrit me destruit..
σκοτεινη και παραξενη αυτη η εποχη..σιωπηλη μουσικη, ηχηρη μοναξια...
|
|
|
nikolis varkaris
|
gia na apantiso arxika sto xameno:ton atlantis ton akouo lian peristasiaka pleon k o,ti pairnei to auti mou den to theoro aksiologo,me vasi ayta ta akousmata krinw. vasika den tha mporousa na simfoniso perissotero gia tous py3 la3 me tin crazy water(ayto den einai ena kommati ton bokomolech??),opos k gia tous laikedelika(o papadopoulos nomizo oti to exei riksei sta paradosiaka pleon). Tous locomondo tous eixa dei sto g-fest meta to thanasi k prin tous skatalites k paiksane me polu ruthmo k ksesikosan ton kosmo. για τον Λουδοβικο μπες στο forum της Ν.Δ στο link "Νατασα" και σχολιαστε το μαζι:den tha sai kala PS Tis proalles pou imoun gia kafe ,akousa kati palikaria na lene oti yparxei periptosi na ksanadoume tis Trypes live to kalokairi.Evala ta gelia...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
O_Xamenos
|
Απλώς προσπα8�στε να βρείτε Γυμνά Καλώδια και Κερινοι Και Ρει....Νομίζω οτι αξίζουν...και μην ξεχνάμε ότι ο Ατλαντισ έχει μείνει που παίζει ελληνικό ροκ ακόμα και με τα παραπροιόντα του...Γνώμες για Panx Romana?Στίγμα 90? Λ�τη? Για συγκροτ�ματα όπως οι ντομένικα � οι 1550??? Raining PLaisure?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
airetikos
Newbie

|
agapimena ellinina rock para polla! genika h ellikini skini exei polla kaloudia  ama psaxteite! goustraw trela trypes, spathia, bocomolech, film, raining pleasure, 2 by bukowski, deus ex machina, nightstalker, closer, make believe, scab level, interstellar overdrive, oneiropagida! afta mou erxontai twra! edaksei o aggelakas oti kai na kanei einai spoudaio!kala pou egines xexe!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
fonis
|
εχουμε μπλεξει με γυμνα καλωδια ψοφιους κοριους αχαιους δαναους και πρασινα αλογα το να θαλουν να γινουν οι νεες τρυπες τα νεα σπαθια αυτο δε βοηθα τη ροκ αλλα ουτε και τους ιδιους.καπου στο 96 μετα απο την εκπληκτικη πορεια μερικων ροκ συγγροτηματων οι εταιριες ετριψαν τα χερια τους και εκαναν συμβολαια σε οποιον χωρις εξερεση ειχε τοτε ροκ συγγρτημα δεκα χρονια μετα τα αποτελεσματα ειναι εμφανη  δεν αντεξε περιπου κανενας.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
Σελίδες: [1] 2 3
|
|
|
 |