Σελίδες: 1 [2] 3 4
|
 |
|
Αποστολέας
|
Συζ�τηση: Αγαπημένα Ελληνικα Ροκ Συγκροτ�ματα.... (Αναγνώστηκε 587 φορές)
|
O_Xamenos
|
σχολιάστε αν θελετε τα συγκροτ�ματα που είπα παραπάνω...επισης συγκριση :ξύλινα σπαθιά � μωρά στην φωτιά ?
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν πειράζει που δεν σου 'ρθε η ζαριά τζογάρισες στο όνειρο και είσαι έτοιμος για όλα το λέει και ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά ο χαμένος τα παίρνει όλα
|
|
|
Kerasia
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
emena o pio agapimenos moy,aytos pou me parigorei,moy dinei xara kai ton thewrw mentora moy einai o Manos Xatzidakis....
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
fonis
|
ξύλινα σπαθιά � μωρά στην φωτιά ? δεν ειναι απολυτα συγγρισιμα τα δυο αυτα συγγροτηματα γιατι ο κιθαριστας απο τα μωρα ο παυλιδης εφυγε και εκανε τα σπαθια και φευγοντας εκλεψε και την αδρεναλινη.(εγω τα σπαθια γουσταρω αλλα αυτη ειναι η αληθια) τα μωρα μετα απο το1987 εκαναν 12 χρονια να βγαλουν το δευτερο δισκο τους το1999!ενω σε αυτο το διαστημα τα σπαθια μεσουρανουσαν με λιωμενο παγωτο φωτια στο λιμανι και αδρεναλινη που δυστιχως ο δισκος ηταν περισσοτερο καλος απο οσο θα μπορουσε να αντεξει ο παυλιδης αλωστε ποτε στο μελλον δεν καταφερε να φτασει το επιπεδο τον παραπανω τραγουδιων και με τον ηλεκτρονικο ηχο που ακολουθησε ηρθε η πτωση και το τελος. για τα μωρα απο το 87 μονο ο σαλβαδορ εχει μεινει ολοι οι αλοι εφυγαν και αντικατασταθηκαν αλλα δεν παυει να ειναι απο τα λιγα πραγματικα ροκ και οχι ψευτοροκ συγγροτηματα και αυτο φενεται απο την αγαπη του κοσμου που δεν τους εχει ξεχασει και ειδικα μετα το τελος των τρυπων αλλα και των σπαθιων μας ειναι απαραιτιτοι!!!εξαλου σημερα δεν υπαρχουν και πολες επιλογες για μενα καλυτερο συγγροτημα ειναι αυτο που αντεχει στο χρονο και τα μωρα αντεχουν αυτη ειναι η αληθια αλλα και τα σπαθια μετα τους τρυπες ειναι η αδυναμια μου ......!!!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
"Ο παράδεισος μου 'πεφτε πάντα λιγάκι στενός. Θέλω μια κόλαση στα μέτρα μου" Συγγνώμη που οι λέξεις �ταν λέξεις και δεν �ταν σφαίρες κραυγές γλάρων � παιδικές μελωδίες" ΑΠΛΩΣΤΕ ΤΟ ΤΡΥΠΙΟ ΣΑΣ ΠΙΑΤΟ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΩ ΜΕ ΟΛΟΓΛΥΚΙΑ ΘΛΙΨΗ!!!
|
|
|
Dimitris
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
Γιας σας παιδια, για μενα αυτο που με χαλαει παρα πολυ ειναι οτι μετα απο 20 χρονια που ελειπα στο εξωτερικο, ερχομαι πισω στη ελλαδα και αυτο που βλεπω ειναι οτι ακομα τα ιδια ατομα ειναι αυτα που κανουν την ελληνικη ROCK και μαλιστα εχω την αισθηση οτι αντε να εχουν γινει 5 με 10 το πολυ cd αξιολογα , δηλ γενικα καπως στειρα η ολη κατασταση. Φυσικα διαβασα καποιες πολυ καλες αναλυσεις για την ολη κατασταση που την γνωριζεται καλυτερα απο μενα ομως εχω την υποψιαοτι δυο πραγματα πανε στραβα. 1) Που ειναι η νεολαια ; Θυμαμαι το εαυτο μου 16 17 χρονων με το τοτε συγκροτημα μου τους απροσδιοριστους που παιζαμε σε κατι φοβερα φεστιβαλ οπως το RIVER Party στο νεστοριο καστοριας , και ας πει ο χαμενος αν θυμαται ακομα τα πρωτα βηματα καποιον παιδιων που προσπαθουσαν να κανουν κατι καινουργιο, και μετα πως εγινε αυτος ο χωρος που στο τελος εγινε ηπαιθριο σκυλαδικο οταν μυριστικαν το χρημα που αρχισαν να ξερνουν οι μαζες που γουσταρουν μπουζουκι. 2) θελω να πω λοιπον οτι επειδη το rock στη ελλαδα θα εχει παντα προβλημα κυριως οικονομικο, διοτι χρειαζεται και καποιος ιδεαλισμος για να κανεις rock πρεπει η σκηνη και τα ατομα να θαψουν τους οποιους εγωισμους και να αλληλοβοηθειουνται και μπορεσει και η ελλαδα να κρατηση αυτο το ενναλακτικο καμματι της τεχνης. Δεν υπαρχουν πολλοι καλοι rock στιχουργοι, αλλα ουτε και μουσικοι διοτι τα παιδια πρεπει να ζησουν απο κατι αρα τρεχουν για μεροκαματο στα σκυλαδικα. Και επειδη εμενα προσωπικα με επιασε παλι η γκαυλα να γραφω ROCK μουσικη , σας παρακαλω πολυ μεσα απο αυτο το forum να γινονται επαφες του στυλ προσφερω ..(μουσικη)....και ψαχνω...(στιχο)... για μια ποιο rock ελλαδα.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: 13, 2006, 04:44:37 pm από Dimitris »
|
Καταγράφηκε
|
κανω σκεψεις για τις κλεψεις στα ονειρα σου να γευτεις, μα μεσα στο πλεγμα με το ψεμα θα παγιδευτεις, ολα τριζουν σαν τα ξυλα , που σαπιζουν σιγανα μα το τραγουδι θα σε κανει να χορευεισ τρελλα
|
|
|
mimhss
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
MH KSEXNATE KONTA SE TRYPES; PANX ROMANA;MWRA STH FWTIA ;;;;;;;;;  KAI PISSA K POUPOULA
|
|
|
Καταγράφηκε
|
STAND UP
|
|
|
μιχαλης
|
Αν και ο Χατζιδακισ ειναι απο τις γλυκυτερες και ερωτικοτερες μουσικες ιδιοφυιες , δυσκολα θα μπορουσε κανεις να τον θεωρησει ροκ. Τουλαχιστον με τη στενη εννοια του ορου. 
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Maria_Adouaneta (δε με λένε Μαρια)
|
Ποτέ δεν τα π�γαινα καλά με τις κατηγοριοποι�σεις κάθε είδους...Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω ποιός ο σκοπός του να βάζουμε ένα όνομα � να κατατάσουμε σε μια κατηγορία το οτιδ�ποτε..Για μένα όλα κατατάσονται σε σχέση με το τί με κάνουν να αισθάνομαι. Τι στο διάολο είναι το "ροκ" τελικά? Μ�πως η ηλεκτρικ� κιθάρα? οι ανατρεπτικοί στίχοι? το να χτυπιέται ένας μαλλιάς?πως σκατα προσδιορίζεται αυτό? Υπάρχει μόνο η μουσικ� ..κι ότι δε μας κάνει και δε μας συγκινεί απλά δεν είναι μουσικ�.Την Πέγκυ, την Άννα, την Δέσποινα (δε λεω επίθετα όλοι γνωρίζουν τις μεγάλες σταρ που ανέφερα) και όλες τις άλλες μαιμουδες με τα προσεγμενα ξυρισμενα μ**νια και τον ακατοικητο ευάερο διαμπερες εγκέφαλο δεν τις κατατάσω καν σε είδος μουσικ�ς.Δεν είναι ουτε καν σκυλαδικο.Σιγά μην έχουν θέση σε αυτό που λέγεται μουσικ�.Τωρα δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητ� γιατι γενικα εχω προβλημα επικοινωνίας με τους ανθρωπους.Προσπαθώ πάντως.Αυτο που θέλω να πώ είναι πως υπάρχουν αξιόλογα πράγματα στην Ελλάδα μα πολύ αξιολογα κι αυτό το εκτιμώ και με κάνει χαρόύμενη.Χαίρομαι που μπορώ ν'ανατριχιάσω ακόμη με καινούργιες μουσικές.Ποτέ δεν μπορεσα να καταλάβω τις εννοιες και αναλύσεις του τυπου "το ροκ στην Ελλάδα "κλπ..Σημασία έχει η μουσικ� στην Ελλάδα (και οχι μονο ).Όπως ανατριχιάζω με το το "υπέροχο τίποτα", έτσι ανατριχιάζω και με το "σαββατοβραδο" του Θεοδωράκη, και με τη "σερενατα για τη σεξουαλικη απουσία " του Χατζιδακι, και το "ρεκβιεμ" του Μοτσαρτ και με τους Floyd, και με το νανουρισμα του Θαναση, και με την πριγκηπέσα του Σωκράτη και φτανει ας μη συνεχίσω γιατι δεν τελειώνει. Πόση σημασία έχει γι αυτον που αγαπάει τη μουσικ� κι ανασαίνει μεσα απο αυτην το "είδος"? Για μένα καμία π'αντως. Με το ένα θέμα τελειωσα..Τωρα παω στο δευτερο που έχει να κάνει με το μ�νυμα του μέλους crazy Water. Μ'ερεσουν οι άνθρωποι με διαθεση για κριση κι αμφισβητηση κι εγω τέτοια ειμαι , αλλά οταν αυτό δεν μπορει να εξελιχτει και μενει στην εφηβικου τυπου αμφισβητηση των πάντων, τότε είναι προβλημα. Δεν μπορω ν'ακουω παπαρες του τυπου "ο Θανασης χωρις τους Λαικεδελικα", ο Σωκρατης τα ιδια και τα ιδια και τα γιδια, ο Αγγελάκας δεν μπορει να σηκωσει μια συναυλια λογω ηλικιας, τα Κρίνα αν δεν επιναν δεν θ α μπορουσαν να γραψουν την αλφαβητα ...κλπ κλπ..Νταξει αφου γαμησουμε μετα είναι καλό και να κατουράμε. Και τελοσπαντων πριν ανοιξουμε το στομα μας να πουμε τη μαλακια μας ας σκεφτουμε πρωτα τι ειμαστε και τι εχουμε κανει..Για να κρινεις πρεπει να αισθάνεσαι ισοτιμα με το αντικειμενο της κρισης σου.Εξάλλου τη μουσικη κρινουμε και η κριση μας εχει σχεση με το τι μας κανει να νιωθουμε κάτι που ακούμε.Μαλακιες κι αναλυσεις και πορδοφιλοσοφιες...Υπαρχουν κι άλλοι που πινουν και παιζουν ταβλι,το οτι καποιος πινει και η μεθη του, του προκαλει να συνταιριαζει λεξεις και να γραφει στιχους απο που κι ως που ειναι κατακριτεο? Όσο για το κλεψιμο αυτο κι αν ειναι παπαρα...Δεν υπαρχει κλεψιμο...Οτι ακους, κι οτι σε εκφραζει αυτο θα παραγεις κι εσυ..Είναι λογικο.Απλη διαδικασια.Αν φας παντζαρια , κόκκινα σκατα θα βγάλειςΤοσο απλά.Επίσης αν το αλ΄κοολ η οποιαδηποτε άλλη ουσία μπορεί να κάνει έναν άνθερωπο να γραφει έτσι ενω ξενερωτος δεν ξέρει το αλφάβητο τότε όταν θα κάνω παιδιά δεν θα τα στείλω στο σχολείο..Θα τα τρελλάνω στα πιώματα μπας και μου βγουν Μπωντλαιρ...Κουράστηκα..ΠΟλλά είπα.Ελπίζω να κατάλαβε κανείς γιατί κι εγώ ακόμη δυσκολεύομαι!!!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
And No One Sings Me Lullabies And No One Makes Me Close My Eyes...
|
|
|
|
|
Kerasia
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
oxi rock den einai..alla gia mena den yparxei rock kai mi rock...yparxei apla mousiki...
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
Kerasia
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
kapoia mera tha grapsw(tha antigrapsw)kati poy egrapse o idios o Xatzidakis gia tin katigoriopiisi sto xwro tis texnis alla oxi twra giati exw douleies!
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
μιχαλης
|
Το σχολιο μου δε ηταν διορθωτικο του δικου σου !  Πιο πολυ μια φωναχτη σκεψη ηταν.Παντως, απο ο,τι εχω καταλαβει και απο τη ετυμολογια της λεξεις, ροκ ειναι ο,τι σε ταρακουναει γερα γερα και οχι μονο στη μουσικη. Κι ας βγαινει απο φλογερα η φοραει παπιγιον ! Μ'αυτη την εννοια και ο Χατζιδακις ειναι ροκ. Τωρα οποιος θελει να παιξει με τις λεξεις ας παιξει !! Παιδια ειμαστε εξ'αλλου ! (ακομα ευτυχως !) Αρκει να μη τους δινει μεγαλυτερη σημασια απο αυτη που εχουν , ξεχνωντας σιγα σιγα την ουσια.
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: 15, 2006, 11:12:46 pm από μιχαλης »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
μιχαλης
|
Σχολειο μην τα στειλεις, ετσι κι αλλιως, τα παιδια σου, Μαρια Αντουανετα, αν μπορεσεις και τα καταφερεις.
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
O_Xamenos
|
nai..i mousiki einai mia kai adiereth...omws i visi den einai mousiki...re 8a trela8oume edw mesa...ara mousiki einai oti mas aresei... i mousiki opws kai na to kanoume exei oria...pws na ginei?toulaxiton borei na ipar3ei mia xodrokomeni katigoriopoihsh!aftoi pou pistevoun pws i mousiki einai mia kai adiereth na vazoun se cdakia kalomoira parea me vasili kai pink floyd me britney spears.... ELEOS
filika pada O_Xamenos
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Δεν πειράζει που δεν σου 'ρθε η ζαριά τζογάρισες στο όνειρο και είσαι έτοιμος για όλα το λέει και ένα τραγούδι που μας μάθαιναν παλιά ο χαμένος τα παίρνει όλα
|
|
|
melitzanio
Newbie
Αποσυνδεδεμένος
|
kapoia mera tha grapsw(tha antigrapsw)kati poy egrapse o idios o Xatzidakis gia tin katigoriopiisi sto xwro tis texnis alla oxi twra giati exw douleies!
Mipos ennoeis to: :"Pisteuw pws prepei na stamatisoume na vlepoume toys dimiourgoys me mia steni ennoia sumferontos,symfwna me to "ti mas afinoun".As mi mas afisoun tipote.Egw gia paradeigma den tha eixa diathesi na afisw tipota apolutws.An eixa polla xrimata,tha eixa aposurei oles tis paraxwriseis dikaiwmatwn pou exw kanei se ekdotes kai tha exafaniza ta erga.Tipota to wraiotero apo to na meinw-an meinw-sti mnimi oswn synomilisa mazi tous.Giati meta to thanato ti mas perimenei;H anikanotis twn diaforwn tymvwryxwn panw sta nekra mas swmata.Kai ti einai to thetiko poy emeine apo ti zwi;merikes stigmes exaisies,pou synomilisame me merikous anthrwpous.Afou auto den mporei na diatirithei,ti menoiazei emena an anakalypsoun ena tragoudi,mia mousiki mou meta to thanato mou ,gia na me katataxoyn;As mi me katataxoyn pote tous!"
|
|
|
Καταγράφηκε
|
μένα μου το΄πε ο Πηνειός, το μυστικό ο φλύαρος
|
|
|
|
Σελίδες: 1 [2] 3 4
|